Hulp en Ondersteuning


Software

Binnen Windows kan er van alles fout gaan. Problemen met het register, driver problemen, vreemde foutmeldingen. al met al een grote bron van ergernis. Gelukkig is voor alles wel een oplossing te vinden. Haaima Computers kan bij software problemen meekijken via Teamviewer. Teamvieuwer is gratis te gebruiken en stelt mij in staat om jou computer tijdelijk over te nemen om zo samen op zoek te gaan naar een oplossing.

Download
TeamViewer_Setup.exe
exe Bestand 24.9 MB


Harde Schijf / SSD

 

Met HDD Scan kun je controleren of je SSD en of Harde schijf nog in goede staat zijn. onder andere kun je controleren of de schijf slechte of defecte sectoren heeft.

Download
HDDScan.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 3.7 MB


Geheugen

Vaak start een computer met defect geheugen niet op valt uit of geeft geen beeld, ook komt het vaak voor dat bepaalde geheugens niet goed samenwerken met een bepaald type moederbord.

 

De werking van het geheugen is op diverse manieren uit te sluiten. Mocht een computer niet opstarten is het makkelijkste om alle reepjes geheugen eruit te halen en 1 voor 1 te testen. Heb je nog een ander type geheugen liggen dan is het verstandig om uit te sluiten of dit geheugen wel compatibel is. 

In sommige gevallen start de pc met defect geheugen wel gewoon op maar geeft de computers bsods of andere problemen. In dit geval is er binnen windows 10 een optie om het geheugen te laten testen

Door in windows linksonderin te kloppen op start en vervolgens geheugen in te typen krijg je de app Windows Geheugencontrole te zienVideokaart

De videokaart is in de regel het duurste onderdeel van een computer en ook erg bepalend voor een Game PC. Gelukkig komt het niet vaak voor dat een videokaart defect raakt.

 

Het meest voorkomende probleem bij een videokaart is dat hij overhit kan raken. Vaak bij een langere game sessie komt dit aan het licht. Er zijn programma's online waarmee je kunt controleren of je videokaart naar verwachting presteert en waarmee je hem onder druk kunt zetten om te kijken of de videokaart goed blijft functioneren onder deze stress.

 

Een van deze programma's is Furmark. Met Furmark zet je de videokaart vol onder druk en kun je de temperatuur in de gaten houden

Download
FurMark_1.20.8.0_Setup.exe
exe Bestand 10.6 MB

Mocht je videokaart dan toch problemen geven dan krijg je vaak artifacts dat ziet er als volgd uit:

Als een videokaart te warm wordt dan kan dat onder andere komen doordat de lagers van de fans versleten zijn. In sommige gevallen is het voldoende om er wat naaimachine olie in te doen, en soms is het simpelweg het beste om de fans in zijn geheel te vervangen. De fans zijn over het algemeen te bestellen op AliExpress

Naast het vervangen van de fans kan het ook zo zijn dat de koelpasta aan vervanging toe is. De meeste videokaarten zijn vrij simpel uit elkaar te halen met 4 schroeven op de backplate en een klein beetje kracht trek je ze uit elkaar en kom je al snel bij de chip terecht. verwijder de oude koelpasta en plaats de nieuwe.